Spis treści
Wybierz do której części artykułu chcesz przejść
Uważaj na podejrzane powiadomienia i linki!
Zauważyliśmy u naszych klientów nowy sposób oszustów, którzy oznaczają strony firmowe na Facebooku – powiadomienie wygląda niejako jak znany też z Facebooka komunikat o zawieszeniu konta (który niestety skłania użytkowniķów do chęci szybkiego odblokowania konta i klikniecia w niestosowny link).

W rzeczywistości jest to post strony założonej np. dzień wcześniej o nazwie „Aktualizacja zabezpieczeń” i losowym numerze, w którym to poście oznaczona jest strona firmy (przez to dostajemy powiadomienie) a także link do odblokowania konta, który służy zapewne do wyłudzenia danych/dokumentów tożsamości albo przejęcia konta prywatnego na Facebooku.
Uważajcie!
Zastanawiasz się, jak temat przedstawiony w artykule wpłynie na Twój biznes? Nasz zespół jest tu, aby Ci pomóc! Skontaktuj się z nami, a odpowiemy na wszelkie wątpliwości. Razem osiągniemy sukces!


